Tko čini i čime se bavi Ministarstvo magije Hrvatske?

Tko čini i čime se bavi Ministarstvo magije Hrvatske?

Foto: Antonia Lozo / Radio Rijeka

Ove subote na Kaf'e su nam svratili članovi najzabavnijega ministarstva - Ministarstva magije Hrvatske, koje se riječkoj publici predstavilo na jučerašnjem prvom danu "Rikona". Ugostili smo predsjednika udruge Martina Gašparića i potpredsjednika Josipa Demetera.

Ministarstvo magije postoji od 31. srpnja ove godine, a okuplja ljubitelje megapopularnoga čarobnjaka Harryja Pottera i opusa J. K. Rowling. "Datum osnivanja Udruge nije odabran nasumično, tad je Harryjev rođendan i rođendan njegove autorice", pojašnjava Martin Gašparić. Udruga se jučer prvi put predstavila riječkoj publici na 19. izdanju konvencije Rikon što se održava na Filozofskom fakultetu.

Danas će održati još dva predavanja - Fantastične zvijeri i Maketa Hogwartsa: od nacrta do čarolije. "Osim predavanja, očekuje nas i natjecanje u metloboju te kviz znanja", dodaje Josip Demeter. Iako tek svježe oformljeni broje oko 100 članova, uglavnom iz Zagreba, nadaju se članovima iz cijele Hrvatske. "Nadamo se da će nas i Riječani prepoznati te postati dio našeg ministarstva, s obzirom da imamo podružnicu u Rijeci" kažu dečki.

"Svaki novopečeni član ispunjava anketu na temelju koje ga svrstamo u jedan od domova po uzoru na knjige o Harryju, a potom dobiju i pismo iz Hogwartsa koje svi neizmjerno iščekuju", objašnjavaju naši gosti. Sve tajne Ministarstva magije Hrvatske saznajte u razgovoru:

Komentari