Toni Flego: Plesačka budućnost u Berlinu ili Amsterdamu

Toni Flego: Plesačka budućnost u Berlinu ili Amsterdamu

Foto: Antonia Lozo / Radio Rijeka

Novo izdanje emisije Kaf'e donosi razgovor s mladim, perspektivnim i sve traženijim riječkim plesačem - Tonijem Flegom. Govori o tome kako se zaljubio u suvremeni ples, što trenutno radi i koji su mu planovi za budućnost.

Dvadesetogodišnji Riječanin Toni Flego interes prema plesu iskazuje u svojoj ranijoj dobi, naglašavajući kako je redovito plesao uz videospotove koji su se emitirali na popularnim kanalima poput MTV-ja i VIVA-e. Svoj hobi pretvorio je u profesiju i smatra se sretnim jer radi ono što voli i u čemu uživa.

"Bavim se suvremenim plesom jer mi on omogućuje veću kreativnost i izračaj pokretima. No pravi umjetnici uvijek trebaju eksperimentirati, tako da sve treba probati", govori Toni. Svoju budućnost vidi u nekom većem europskom gradu, poput Berlina ili Amsterdama. "U većim gradovima možete otići i na tri do četiri audicije tjedno, što kod nas nije moguće. Nadam se da će se i u Rijeci nešto promijeniti, s obzirom da je Rijeka europska prijestolnica kulture 2020. godine."

Kaže da je zadovoljan s 2016. godinom, u kojoj se predstavio riječkoj publici svojim prvim autorskim projektom Faun, a uskoro kreće i s pripremama za novu predstavu. Osim što priprema predstavu i uskoro kreće s radionicama plesa i pokreta u Gradskome kazalištu lutaka Rijeka, Toni je usmjeren na završetak studija u Italiji. Poslušajte razgovor:

Komentari