Trajekt Valbiska - Lopar od idućeg tjedna po starom

Trajekt Valbiska - Lopar od idućeg tjedna po starom Trajekt Valbiska - Lopar od idućeg tjedna po starom
Još malo pa gotovo (Foto: Branka Malnar/Radio Rijeka) Još malo pa gotovo (Foto: Branka Malnar/Radio Rijeka)
Zdenko Antešić (Foto: Branka Malnar/Radio Rijeka) Zdenko Antešić (Foto: Branka Malnar/Radio Rijeka)
Foto: Branka Malnar/Radio Rijeka Foto: Branka Malnar/Radio Rijeka
'Betonska ruka' u poslu (Foto: Branka Malnar/Radio Rijeka) 'Betonska ruka' u poslu (Foto: Branka Malnar/Radio Rijeka)

Trajektno pristanište Valbiska (Foto: Darko Santini/HRT centar Rijeka)

Da bi se spremno dočekali turisti uoči uskrsnih blagdana, vrlo skoro trebali bi biti završeni radovi u trajektnim pristaništima Valbiska i Prizna. Već idućeg tjedna vraća se stari red plovidbe na liniji koja povezuje Krk i Rab, odnosno Valbisku i Lopar.

Gradilište u trajektnom pristaništu Valbiska danas su obišli zamjenik ministra pomorstva Zdenko Antešić i pomoćnik ministra Igor Butorac i uvjerili se da su radovi pri kraju. Završetkom radova luka Valbiska postat će ono što treba biti: najvažnija luka na sjevernom plovnom području, istaknuo je Antešić. Dodatnom rampom za funkcioniranje trajekta prema Loparu brodari će dobiti kvalitetnu infrastrukturu za servis prema otocima, zaključio je.

Investicija u treću rampu u pristaništu Valbiska vrijedna je 14 milijuna i 600 tisuća kuna. Lokalna lučka uprava uložila je pet, županija dva, a ministarstvo pomorstva 7,5 milijuna kuna. Pristanište Valbiska na Krku jedno je od najprometnijih na obali, a preko njega, na dvije linije preveze se godišnje oko 400 tisuća vozila i 850 tisuća putnika. Javlja Branka Malnar:   

Komentari