Trećemajci nastavljaju prikupljati pomoć za obitelj Šimić

Trećemajci nastavljaju prikupljati pomoć za obitelj Šimić Trećemajci nastavljaju prikupljati pomoć za obitelj Šimić
Foto: Ranko Stojanac / HRT centar Rijeka Foto: Ranko Stojanac / HRT centar Rijeka

Foto: Ranko Stojanac / HRT centar Rijeka

I dalje stiže pomoć obitelji Šimić kojoj prijeti deložacija. U akciju su se uključili i nekadašnji Markovi kolege iz 3. maja.

Priprema veliki humanitarni koncert na Viškovu. "Trećemajce nije trebalo nagovarati za pomoć", kaže povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske za 3. maj Juraj Šoljić. Naime, svaki radnik 3. maja svojim potpisom na izjavu dat će dozvolu da se 50 kuna od njegove plaće usmjeri na račun obitelji Šimić.

Marko Šimić radio je u 3. maju više od 20 godina kao zavarivač. Prije dvije i pol godine doživio je srčani arest zbog čega je u komi te za njega brine supruga koja je morala napustiti posao. Kako im Markova invalidska mirovina nije bila dovoljna za život, zapali su u velike dugove. Banka im je prijetila deložacijom iz stana koji je pod hipotekom.

U humanitarnoj kampanji dosad je prikupljeno 200 tisuća kuna, no Šimićima je potrebno još barem tristotinjak tisuća da bi ostali u stanu. Poslušajte Šoljićevu izjavu i pogledajte fotografiju s brojem žiroračuna na koji se može uplatiti pomoć:

Komentari