Tricky predstavlja "Skilled Mechanics" i u riječkom Pogonu kulture

Tricky predstavlja "Skilled Mechanics" i u riječkom Pogonu kulture

Tricky na IN music festivalu (Foto: rom@nski photo - flickr / wikimedia)

Samo deset mjeseci nakon rasprodanih koncerata u Splitu i Zagrebu, britanski glazbenik Tricky se prema svojoj izričitoj želji vratio u Hrvatsku. Htio je ponoviti zagrebački nastup, ali i dodati još jedan grad, pa je izbor pao na Rijeku u kojoj će rodonačelnik trip hopa nastupiti prvi put.

Albumom "Skilled Mechanics", 'podebljan' bubnjarem Lukeom Harrisom i suradnikom s kraja 80-tih DJ Milom, Tricky predstavlja novi smjer u karijeri i, kako kaže, preuzima ulogu glavnog vokala. "Ovo je samo izlika da još nešto objavim. Odlučio sam preuzeti ulogu glavnog vokala kako ne bih ovisio o vokalistici. Sada nastup ima drugačiju vibru", kazao je.

Adrian Thaws, poznatiji kao Tricky, na globalnoj glazbenoj sceni pojavio se 1995. debijem "Maxinquaye", prvim od njegovih jedanaest studijskih albuma. Nakon godina suradnje s Massive Attackom, kao dio The Wild Bunch ekipe i bristolske scene, to je izdanje od njega napravilo svjetsku zvijezdu, a trip hop uzbudljivim novim zvukom na sceni. Izdanje je definiralo trip hop žanr i proslavilo bristolski zvuk diljem svijeta, navodi se u priopćenju.

Solo karijera izrodila je utjecajne albume "Nearly God", "Pre-Millennium Tension", "Angels with Dirty Faces" i "Juxtapose". Surađivao je s imenima kao što su Martina Topley Bird, Bjork, Neneh Cherry, PJ Harvey, Cindy Lauper, Costanza Francavilla ili DJ Muggs iz Cypress Hilla, članovi RHCP-a i Bobby Gillespi iz Primal Screama.

"Mogu zamisliti da radimo još neke stvari zajedno. Sada se to čini kao prirodni nastavak", kazao je Tricky govoreći o suradnji s Massive Attackom.

Program pod nazivom "Tricky presents Skilled Mechanics" počet će večeras u 21 sat u Pogonu kulture, a najavljuje ga Monika Marušić:

Komentari