Tristotinjak novih članova HNS-a tijekom godine

Tristotinjak novih članova HNS-a tijekom godine

HNS-ovci prije koji dan, u Rijeci, s predsjednicom stranke Vesnom Pusić (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Iza HNS-a je uspješna godina i politika bliska malom čovjeku. Provedeno je niz peticija, uz ostalo za Gorane, radi očuvanja statusa brdsko-planinskog područja.

Podržali smo i otočno povezivanje hidroavionima, rečeno je na blagdanskom prijemu HNS-a. Marko Boras Mandićje istaknuo da je tijekom 2014. osnovano čak osamdeset novih HNS-ovih ogranaka i tri nove podružnice te učlanjeno 300 novih članova. A temeljem politike suradnje i dijaloga, izraženo je zadovoljstvo odličnim ostvarenim izbornim rezultatima u mnogim općinama.

Predsjednica regionalnog saveza HNS-a za Primorsko-goransku, Istarsku i Ličko-senjsku županiju Nada Turina-Đurić ocijenila je u Rijeci da je ta stranka nezaobilazan politički čimbenik i stabilizirana na svim razinama, čija organizacija stalno raste te ima šanse doći do 15 posto glasova birača.

Komentirajući prijepor između predsjednice HNS-a Vesne Pusić i riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela (SDP), nakon što je Pusić u Rijeci rekla da tom gradu treba "novi vjetar" i ljudi na vlasti koji se ne smatraju bogomdanima, Turina-Đurić je rekla i kako nije neobično da stranački čelnici porukama o snazi vlastite stranke, nasuprot drugima, na stranačkim skupovima motiviraju svoje članove. Istaknula je da je HNS uvijek bio partner SDP-u, ali, dodala je, dobro je znao procijeniti što je dobro za stranku i jednako tako za građane, koji su, kako je rekla, uvijek prvi.

Komentari