Trošarine spašavaju kreditni rejting Hrvatske

Trošarine spašavaju kreditni rejting Hrvatske

Vesna Pusić danas u Rijeci (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

Potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić smatra da povećanje trošarina nije udar na građane, već spašavanje kreditnog rejtinga Hrvatske. Izjavila je to tijekom današnjeg boravka u Rijeci.

Vesna Pusić komentirala je smanjenje deficita te najavu ministra financija Slavka Linića da će prihode povećati, među ostalim, podizanjem trošarina na gorivo i novim nametima na telekomunikacijske usluge.

Osvrnula se i na novo istraživanje britanskog The Economista prema kojem je hrvatska ekonomija u ovoj godini među deset najgorih u svijetu. Informacija se još nije našla u tiskanom izdanju, ali ju je na svom Twitter profilu objavio Robert Alan Ward glavni urednik Intelligence Unita, konzultantskog odjela The Economista. Fiskalna štednja, visoka nezaposlenost, vanjski dug, krediti, slaba konkurentnost koči rast, tim riječima odgovorio je Ward na pitanje kako se i zašto Hrvatska našla u društvu Cipra, Ukrajine, Portorika, Libije, Srednjoafričke Republike, Venecuele, Gvineje, Argentine i Barbadosa. Poslušajte izjave Vesne Pusić:

Komentari