Turisti spašeni na moru kod Senja

Turisti spašeni na moru kod Senja

Ilustracija / Foto: Pixsell

Dvojica turista koje su na gumenjaku jaki udari bure jučer nosili prema otvorenom moru kod Senja spašene su brzom intervencijom službenika Nacionalne središnjice za usklađivanje, traganje i spašavanje, izvijestilo je u petak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Poziv pogibelji u MRCC Rijeka uputio je u četvrtak u 12:48 sati očevidac koji je tijekom vožnje pokraj mjesnoga kampa između Klenovice i Senja uočio dvije osobe u manjem rekreativnom plovilu na napuhavanje koje su udari bure nekontrolirano udaljavali od obale. O događaju je odmah obaviještena Lučka kapetanija Senj, čiji službenici su ubrzo isplovili prema mjestu dojave, navodi se u priopćenju.

Spasilačka brodica je gumenjak uočila u 13:45 te su 56-godišnjeg hrvatskog i 53-godišnjeg njemačkog državljanina neozlijeđene prevezli u Senj.

Tijekom trajanja akcije traganja i spašavanja uvjeti na moru bili su izrazito nepovoljni jer je zbog jakih udara bure i uzburkanog mora kao i površinske izmaglice vidljivost bila smanjena, ističu u priopćenju.

Komentari