Turističke ambulante u PGŽ po lanjskom modelu

Turističke ambulante u PGŽ po lanjskom modelu

Leonard Nincevic / Pixsell

Primorsko-goranska županija i ove će godine za turističke ambulante izdvojiti 240 tisuća kuna, rekla je pročelnica za zdravstvo Đulija Malatestinić danas na Krku, na susretu s otočkim gradonačelnicima i načelnicima.

Svoj dio će sufinancirati i Ministarstvo zdravlja s 280 tisuća kuna, HZZO izdvaja više od 500 tisuća kuna, a otočki gradovi i općine sufinanciraju ostatak iz namjenskih sredstava temeljem Zakona o boravišnoj pristojbi.

U vrijeme turističke sezone HZZO osigurava i sredstva za Hitnu medicinsku pomoć na autocesti Rijeka - Zagreb, da bi se zadržala visoka razina zdravstvenih usluga u turističkoj sezoni.

Turističke ambulante u sezoni će biti organizirane po istom modelu kao i 2014., s tim da će se dodatno financirati ambulanta na području Lopara. Za područje creskog arhipelaga bit će organizirana cjelogodišnja ambulanta u Cresu, dva tima su u Malom Lošinju, po jedan tim za područje Nerezina i Martinšćice, dakle u istom obimu, te tim za područje Unija, nabrojila je Đulija Malatestinić

Komentari