U 3. maju privremeni stečajni upravitelj, ali i predstavnici investitora

U 3. maju privremeni stečajni upravitelj, ali i predstavnici investitora

Foto: Pixsell

U Treći maj danas je ušao privremeni upravitelj Zdravko Čupković, nakon što je Trgovački sud u Rijeci pokrenuo predstečajni postupak, zbog dugotrajne blokade računa riječkog brodogradilišta. U škver bez grijanja se nakon kolektivnog godišnjeg odmora danas vratila i većina od preostalog 1001 radnika.

Stečajni upravitelj Zdravko Čupković će, nakon pregleda dokumenata, u roku od dva tjedna sudu podnijeti izvješće o financijskom stanju dužnika. Prvo ročište o stečaju sazvano je za 6. veljače u 10 sati na Trgovačkom sudu u Rijeci.

Danas u 3. maju nema grijanja, mjestimice na tlu ima i leda , a dobra vijest je da nema reda pred kadrovskom službom. rekao je predsjednik Sindikalnog odbora 3. maja Juraj Šoljić.

Radnici su se danas vratili u 3. maj nakon dva tjedna kolektivnog godišnjeg odmora. Ni materijala ni posla i dalje nema. Tijekom jutra se, kaže Šoljić, sastao sindikalni odbor, a tijekom dana očekuju razgovor s direktorom Maksimilijanom Percanom, jer dio radnika još nije dobio minimalnu plaću za studeni.

Ovog tjedna očekuju i razgovor s potencijalnim ponuđačima o budućnosti tvrtke. Pozitivna informacija dana iz riječkog brodogradilišta je da predstavnici mogućih investitora obilaze škver.

Poslušajte Šoljićevu izjavu:

Juraj Šoljić, pripremila Neva Funčić

Komentari