U Brodogradilištu 3. maj još čekaju isplatu prve rate kredita

U Brodogradilištu 3. maj još čekaju isplatu prve rate kredita

Foto ilustracija: Pixsell

Radnici riječkog brodogradilišta očekuju isplatu devet zaostalih plaća, nakon što je odobren kredit do 150 milijuna kuna za pokretanje proizvodnje. No za isplatu prve rate kredita HBOR očekuje potvrdu jamstva Ministarstva financija, a oni poručuju da je za to mjerodavno Ministarstvo gospodarstva.

Predsjednik Nadzornog odbora 3. maja Juraj Šoljić potvrdio je da je u tijeku korespodencija s oba ministarstva. "Jučer je potpisan ugovor s Ministarstvom financija i sada su otklonjene sve nedoumice oko dostavljanja dokumentacije i Ministarstvu gospodarstva i HBOR-u", rekao je Šoljić.

Izvijestio je i kako je jutros u osam sati direktor 3. maja Edi Kučanna FINA-i podigao očevidnik s podacima koji su dostavljeni u Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo financija te će tijekom dana biti proslijeđeni u HBOR. "Ja se nadam tijekom dana, ukoliko ne bude još nekih zahtjeva za dokumentacijom ,moći će krenuti isplata plaća ta Trećemajce", rekao je Šoljić.

Radnici trenutno potražuju 9 neisplaćenih plaća, a očekuje se da će prva tranša HBOR-ovog kredita za pokretanje proizvodnje i isplatu 15% potraživanja vjerovnika iznositi 42 milijuna kuna. Poslušajte Šoljićevu izjavu:

Juraj Šoljić: Još se čekaju isplate, prirpemila Neva Funčić

Komentari