U derbiju do prve domaće pobjede

U derbiju do prve domaće pobjede

Ivan Majić, Vedran Babić i Marin Sorić

Veliki rivalitete postoji između Umaga i Zameta, uvijek su to utakmice na nož. Odlučivat će nijanse. Mi bolje izgledamo na parketu nego što to kazuje tablica i nakon pobjede nad Metalcem u gostima idemo po prvu domaću pobjedu, najavljuje Ivan Majić.

Nakon dvije pobjede i četiri poraza, rukometaši Zameta u 7. kolu Premijer lige na svom parketu dočekuju Umag. Lokalni derbi, sraz koji uvijek sa sobom nosi poseban naboj.

Dolazi nam najbolja istarska ekipa koja je prošlih nekoliko sezona u vrhu lige. No mislim da će se nešto i nas pitati. Smatram da imamo kvalitetu za puno više nego smo do sada pokazali. Važno će biti kako ćemo igrati obranu jer iz obrane polazi sve. Mislim da možemo to odraditi na najbolji mogući način. Imamo problema s ozljedama. Upitan je nastup Antona Dunata, ali imamo dostojne zamjene, rekao je vratar Zamećana Marin Sorić.

U ovaj derbi izabranici Igora Marjanovića ulaze iz neuobičajene perspektive, s posljednjeg mjesta na prvenstvenoj tablici.

Imamo četiri boda, prvi ima samo četiri više, a Umag samo dva. To dovoljno govori o snazi i izjednačenosti lige. To zasada ništa ne znači. Mi bolje izgledamo na parketu nego što to kazuje tablica. I zato, nakon pobjede nad Metalcem u gostima idemo po prvu domaću pobjedu. Moramo igrati kao ekipa, odigrati dobru obranu jer jedino tako možemo do dbrog rezultata. Veliki rivalitet postoji između Umaga i Zameta, uvijek su to utakmice na nož i dlučivat će nijanse, rekao je Ivan Majić.

Nadaju se u Zametu da bi Umag mogao biti prekretnica uoči niza domaćih utakmica.

Nije nas ždrijeb pomazio ove sezone. U dosadašnjih šest kola čak smo četiri puta gostovali. Utakmice s Umagom uvijek su bile zanimljive i vjerujem da ćemo u subotu zabilježiti prvu domaću pobjedu, rekao je direktor Zameta Vedran Babić te pozvao gledatelje da pruže podršku momčadi.

Susret između Zameta i Umaga na rasporedu je u subotu u 19 sati.

Komentari