EPK u Zajcu: kakva su iznenađenja pripremili za subotnju svečanost?

EPK u Zajcu: kakva su iznenađenja pripremili za subotnju svečanost?

Radno i ispred i u HNK Zajcu (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

U Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci je izuzetno živo i dinamično. Vidjeli smo obnovljenu operu "Tosca", već su počele pripreme na dvije premijere, a u zgradi će 1. siječnja biti i uzvanici iz cijele Europe na otvaranju Rijeke 2020 EPK.

Prvi put riječke snage samostalno pripremaju produkciju jedne Wagnerove opere. Prije desetak dana su krenule probe "Tristana i Izolde", jednog od najznačajnijih projekata u povijesti riječke Opere. 

"Evita" je rasprodana, a uskoro kreću u prodaju i ulaznice za posljednje ovosezonske izvedbe. Rezervirajte ulaznice na vrijeme!

Počele su i probe za "Vježbanje života", novu inscenaciju romana Nedjeljka Fabria koju priprema nekoliko ansambala.

Istovremeno, počele su i pripreme za protokol svečanog otvaranja Rijeke 2020 - Europska prijestolnica kulture u kojem je HNK Zajc koproducent, uz agenciju Rijeka 2020.

U tom programu nekoliko je praizvedbi, među ostalim, dio glazbe što ju je maestro Zoran Juranić skladao po motivima Janka Polića Kamova za operu čija je praizvedba, u cjelini, na programu riječkog HNK Zajca za godinu dana. 

Sve je više programa u riječkom kazalištu koji su rasprodani tjednima unaprijed; govorimo o "spektakularnom" i "intrigantnom", ovoga puta bez pretjerivanja; podsjećamo se što je sve u EPK pretplati riječkog kazališta; i - što to intendant i redatelj Marin Blažević nije želio komentirati na brzinskom Kaf'eu, između ureda i proba, poslušajte:

Marin Blažević: Počnite planirati posjete kazalištu puno ranije!, pripremila Neva Funčić

Komentari