U Hrvatsku u ponedjeljak stiže još jedan toplinski val

U Hrvatsku u ponedjeljak stiže još jedan toplinski val

U Hrvatsku u ponedjeljak stiže još jedan toplinski val. To je već četvrti u posljednjih nekoliko tjedana. Temperatura će diljem zemlje biti i viša od 35 stupnjeva, a u unutrašnjosti Dalmacije narast će i do 38.

"Kraj srpnja i početak kolovoza obično i jest najtopliji dio godine, tako da nikoga ne čudi kada najavljujemo toplinski val. Ovo je četvrti ovogodišnji toplinski val koji će započeti u ponedjeljak. Neće biti odveć izražen kako su to bili prošli, niti će jako dugo trajati, tako da će se već od srijede u većini unutrašnjosti polako smanjiti temperatura zraka, iako će i dalje biti vruće", kaže Kristina Klemenčić Novinc, meteorologinja HRT-a, dodajući kako bi se toplinski val malo dulje mogao zadržati u Dalmaciji.

U unutrašnjosti se očekuju temperature od 34 do 35 stupnjeva Celzijevih, slično je i na Jadranu. No u unutrašnjosti Dalmacije mogu biti i više - oko 37, 38 stupnjeva.

Meteorologinja HRT-a naglašava kako slijede i tople noći, i to vrlo tople na Jadranu. "I dodatno će tu biometeorološku priliku, odnosno nepriliku, pojačati i južina", dodaje.

Komentari