U iduće dvije godine sve više kruzera u riječkoj luci, najavljuju iz Grada

U iduće dvije godine sve više kruzera u riječkoj luci, najavljuju iz Grada

Uskoro sve više kruzera ispred Rijeke? (Foto: Pixsell)

Rijeka je sve zanimljivije odredište za kruzere, tvrde u riječkoj gradskoj upravi! Na najvećem američkom sajmu kruzinga u Miamiju, predstavnici Lučke uprave, Grada Rijeke i Turističke zajednice dobili su informacije da će se u iduće dvije godine značajno povećati broj kruzera u riječkoj luci.

Prvih sedam kruzera Rijeku je posjetilo tek prije tri godine, a 30 kruzera i 544 manja putnička broda u Rijeku su dovezla više od 47 tisuća putnika tijekom 2016 . i 2017. godine. "Značajne su gospodarske koristi od dolaska kruzera: lučke pristojbe, zarađuju svi koji rade u špediciji i opskrbi brodova, zarađuju turističke agencije, hotelijeri i ugostitelji", rekla je pročelnica za poduzetništvo riječke gradske uprave Vlasta Linić.

Najavila je da će kruzer "Celebrity Constellation" s više od dvije tisuće putnika iduće godine u Rijeku doći četiri puta, a ove godine dolazi jedan mali brod sa svega 200 putnika - no posebno je zanimljivo da taj brod ima 288 članova posade. Omjer broja posade i putnika puno govori o tome da je riječ o izuzetno bogatim putnicima, naglasila je pročelnica Linić. Poslušajte izjavu:

Linić: Kruzeri donose značajne koristi, pripremila Lea Domijan Fišter

Komentari