U Madridu održana "Noć hrvatskog tenisa i turizma"; predstavljen i Kvarner

U Madridu održana "Noć hrvatskog tenisa i turizma"; predstavljen i Kvarner U Madridu održana "Noć hrvatskog tenisa i turizma"; predstavljen i Kvarner
Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka
Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka
Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Domaćini s Kvarnera i Davis Cup reprezentacija Hrvatske (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

U središtu Madrida sinoć je održana "Noć hrvatskog tenisa i turizma" koju su zajednički organizirali Hrvatski teniski savez i Turistička zajednica Kvarnera. U sklopu toga predstavljena je i turistička ponuda Kvarnera.

Hrvatski teniski savez i Turistička zajednica Kvarnera iskoristili su završnicu Davis Cupa u Madridu kako bi zajednički organizirali "Noć hrvatskog tenisa i turizma". Događaj je organiziran pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Hrvatske u Španjolskoj i njezine ekscelencije Nives Malenica u samom središtu Madrida u hotelu VP Plaza Espana Desing. Skup je otvorila veleposlanica Malenica, a potom se gostima obratila i predsjednica HTS-a Nikolina Babić, te u ime Hrvatske turističke zajednice Dubravko Šimenc.

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov predstavila je ponudu Kvarnera, a potom je pozvala sve nazočne, kojih je bilo više od stotinu, da uživaju u delicijama iz Hrvatske. Gosti su mogli uživati u pjenušcu i vinima Vinarije Pavlomir u Novom Vinodolskom i Poljoprivredne Zadruge Gospoja u Vrbniku. Posebna je atrakcija bila ručno rezanje Krčkog pršuta, koje je za goste rezao vinar Franjo Toljanić. Uz Krčki pršut posluženi su i sirevi Sirana Runolist iz Krasna i Latus iz Žminja, dok su Slavoniju zastupali kulenova seka i šunka OPG Tworek iz Nove Gradiške. Da bi dojam Hrvatske bio potpun pobrinuo se Tri Veljak iz Rijeke, koji su pjesmom dočarali Kvarner. Organizatori HTS i TZ Kvarner najavili su još zajedničkih projekta.

Hrvatska veleposlanica u Madridu, Nives Malenica, rekla je kako sport može napraviti ono što ne može diplomacija, te je prenijela dojmove španjolskog kralja Felipea VI. kojeg su zadivili sportski uspjesi jedne male zemlje s 4 milijuna stanovnika. "Najvažniji je dobar osjećaj uz puno Hrvata koji su došli ovdje", rekao je novinar Vladimir Jurić koji je organizirao događaj.

U ožujku bi trebala biti i prezentacija njegove knjige naziva "I bit ćemo", posvećena hrvatskim tenisačima. Ideja za knjigu rodila se u Bogoti, glavnom gradu Kolumbije, uoči jednog od najvećih hrvatskih teniskih mečeva. Knjiga će biti priča o osam najjačih mečeva hrvatske reprezentacije u Davis Cupu i hrvatskim tenisačima. "Ona će biti posvećena svima njima", zaključio je Jurić koji je i za iduću godinu najavio održavanje "Noći hrvatskog tenisa i turizma" u Madridu gdje će se opet igrati Davis Cup.

Poslušajte što je rekla direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov:

Irena Peršić Živadinov: Drago nam je priključiti se ovakvim manifestacijama, pripremio Vladimir Jurić

Komentari