U petak na posao dođite u tenisicama - jer kretanje je zdravo!

U petak na posao dođite u tenisicama - jer kretanje je zdravo! U petak na posao dođite u tenisicama - jer kretanje je zdravo!
Foto: Biserka Belić / Radio Rijeka Foto: Biserka Belić / Radio Rijeka

Foto: Biserka Belić / Radio Rijeka

Na riječkom Korzu će u petak, 12. svibnja, biti "Dan u tenisicama" u sklopu gradske kampanje "Rijeka u kretnju" što se organizira sedmi put. Svi su pozvani da na posao dođu u tenisicama, te zatim svrate na Korzo gdje u 17 sati počinje modna revija u tenisicama.

Sudjelovat će dječji zborovi Mali Riječani i Morčići, studenti Medicinskog fakulteta i Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci te "manekeni" stariji od 45 godina. Želja je organizatora motivirati građane na kretanje. U petak, dakle, na posao u tenisicama - pješice ili biciklom ili pak izići iz autobusa koju stanicu prije i prošetati do grada!

Znanstveno je dokazano da pola sata hodanja dnevno pomaže tjelesnom i mentalnom zdravlju te prevenira i pomaže kod dijabetesa tipa 2, kardiovaskularnih bolesti, karcinoma, ali i mnogih drugih bolesti. Savjete o zdravom načinu života i kretanju građani će moći dobiti na promotivnom štandu na Korzu u četvrtak 11. i petak 12. svibnja.

Dan u tenisicama najavljen je i na Facebooku Rijeke u kretanju. Građane pozivaju i da šalju svoje fotografije u tenisicama, a predviđene su i nagrade. O Danu u tenisicama sa studenticom Medicinskog fakulteta Emom Karmelić razgovarala je Biserka Belić:

Dan u tenisicama, pripremila Biserka Belić

Komentari