U PGŽ 29 novooboljelih osoba, jedna osoba je preminula

U PGŽ 29 novooboljelih osoba, jedna osoba je preminula

Foto: Damir Špehar / Pixsell

U Primorsko-goranskoj županiji je 29 novooboljelih, a 33 osobe su ozdravile od COVID-19 bolesti. Broj aktivnih slučajeva smanjio se za pet i sada je 361 slučaj, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite. U tijeku je cijeplje dijaliziranih pacijenata u riječkom KBC-u.

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 356 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, oporavile su se 344 osobe, umrlo je 15 ljudi, a broj aktivnih slučajeva trenutno je 3.213, objavio je u nedjelju nacionalni Stožer civilne zaštite. Na bolničkom liječenju su 762 pacijenta, od kojih 67 na respiratoru. U samoizolaciji je trenutno 14.328 osoba. (Hina)

Ukupno je tijekom subote laboratorijski obrađen 541 uzorak, a udio pozitivnih je nešto manji i iznosi 6,1 posto. 

Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC-a i dalje se u bolnici liječe 24 COVID-19 oboljela, a i broj oboljelih koji su na respiratoru je i dalje četiri. Na žalost, još je jedna osoba preminula od COVID-19 bolesti.

Udio liječenih u ukupnom broju zaraženih je 6,6 posto, izvijestili su iz stožera.

Najviše zaraženih, njih 19, je iz Rijeke i riječkog prstena. Na Liburniji ih je pet, troje na crikveničko-vinodolskom području i po jedan na Krku te cresko-lošinjskom području. 

20 novozaraženih je iz radne populacije, po troje su djeca školskog uzrasta, studenti i stariji od 65 godina.

Komentari