U Primorsko-goranskoj 196 novozaraženih, jedna osoba preminula

U Primorsko-goranskoj 196 novozaraženih, jedna osoba preminula

Foto: Pixsell

Danas je u Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno 196 novozaraženih osoba, a jedna je osoba umrla. Ozdravile su 52 osobe, pa je trenutno u županiji 1848 aktivnih slučajeva kovida, što je 144 oboljela više nego jučer.

U protekla 24 sata testirane su 1092 osobe. Udio starijih od 65 godina u ukupnom broju zaraženih ne slijedi trend rasta novooboljelih, već je danas u padu i iznosi 10 posto, javlja Županijski stožer Civilne zaštite.

U KBC Rijeka je u 24 sata zaprimljeno 16 pacijenata zaraženih koronavirusom, a otpušteno ih je 11. Preminula je jedna osoba, rođena 1938. godine. Ukupno je danas na bolničkom liječenju 95 pacijenata oboljelih od kovida, četvero više no jučer.

U Centralnom respiracijskom centru smješteno je 13 bolesnika, od kojih je 11 na respiratoru, javljaju iz KBC-a Rijeka.

Trenutno se na području Primorsko-goranske županije 84 osnovnoškolska i srednjoškolska razreda nalaze u samoizolaciji, dok je 152 učenika i 26 nastavnika zaraženo kovidom, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Dobrica Rončević, glavni epidemiolog u županiji, a komentirao je i poboljšanje situacije u staračkim domovima.

Poslušajte izjave:

Dr. Rončević o situaciji u domovima, pripremio Vladimir Jurić

Dr. Rončević o situaciji u školama, pripremio Vladimir Jurić

Komentari