U riječkom KBC-u liječi se 75 oboljelih od COVID-19 bolesti

U riječkom KBC-u liječi se 75 oboljelih od COVID-19 bolesti

Foto: Fernando Zhiminaicela / Pixabay

Očekivano, nakon nedjelje u kojem se testiranja obavljaju samo u hitnim slučajevima, među 556 laboratorijski obrađenih uzoraka utvrđeno je 13 novooboljelih, izvijestio je Stožer civilne zaštite PGŽ. Na Odjelu nefrologije, na Sušaku, riječki KBC otvara novi kovid odjel, doznali smo poslijepodne.

Osim preventivnih mjera treba nastaviti kampanju cijepljenja, stoga će djelatnici NZZJZ PGŽ u sportskoj dvorani na Zametu dežurati ponedjeljkom i srijedom do 19 sati, rekao je epidemiolog Dobrica Rončević.

Ozdravilo je 18 osoba, pa je broj aktivnih slučajeva oboljelih od COVID-19 bolesti na području PGŽ sada 2214.

Udio pozitivnih među testiranima u nedjelju je bio 2,33 posto, a udio bolnički liječenih u ukupnom broju aktivnih slučajeva je 3,38 posto.

Sedam novooboljelih je iz Rijeke ili prstena, troje je iz crikveničko-vinodolske regije, dvoje s liburnijskog područja i jedna osoba s Lošinja. Šestero novooboljelih su iz skupine radno sposobnog stanovništva, dvoje su iz mlađih skupina, te pet starijih od 65 godina. 

Na bolničkom liječenju su dvije osobe više nego dan ranije, sada je u riječkom KBC-u 75 COVID-19 oboljelih, a u jedinici intenzivne skrbi je na respiratoru petero oboljelih. 

Tijekom nedjelje još su tri osobe preminule u riječkoj bolnici od posljedica COVID-19 bolesti. Dvoje su imali prebivalište u PGŽ, a jedna osoba je iz Ličko-senjske županije. Ukupan broj umrlih u riječkoj bolnici tijekom četvrtog epidemijskog vala popeo se na 38 osoba, a sedmero među njima bili su cijepljeni. 

U populaciji mladih od 12 do 18 godina u PGŽ cijepljeno je samo 7,5 posto osoba, naglasio je epidemiolog Rončević, a o novostima iz riječke bolnice govori zamjenica ravnatelja i predsjednica kriznog stožera KBC-a Dijana Maržić, poslušajte: 

Rončević o epidemiološkoj situaciji, pripremila Neva Funčić

Dr. Maržić: Otvaramo novi kovid odjel, pripremila Olivera Vinković

Komentari