U sudaru glisera teško ozlijeđen maloljetnik iz Poljske

U sudaru glisera teško ozlijeđen maloljetnik iz Poljske

Nesreće s gliserima nažalost u ovo su doba sve češće (Foto: Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture)

Teže tjelesne ozljede zadobio je mlađi poljski član posade u sudaru dva glisera u krčkom akvatoriju. Utvrđeno je da se sudar dva plovila dogodio sinoć u 20:30 oko 300 metara od obale lokalnoga kampa u mjestu Ježevac. .

Nesreća se dogodila zbog nesmotrenosti obojice voditelja plovila koji su na nedovoljnoj međusobnoj udaljenosti izvodili tzv. "cik-cak" pri brzinama u rasponu 25 - 30 čvorova. Zbog toga je došlo do sudara, odnosno ozlijeđivanja jednoga od članova posade.

U sudaru su sudjelovali A.P., poljski državljanin koji je upravljao gliserom "Amisaim" dužine 6,5 metara, na kojem su bila tri člana posade. Drugim gliserom naziva "Igor" i dužine 5,2 metra upravljao je R.W., a prisutan je bio još jedan član posade, maloljetni poljski državljanin K.J.B. koji je u ovoj pomorskoj nesreći zadobio teške tjelesne ozljede te je medicinski zbrinut u riječkoj Dječoj bolnici Kantrida.

Očevidom je utvrđeno da su gliseri pretrpjeli i značajnu materijalnu štetu, a protiv obojice voditelja plovila podnijet će se kaznene prijave. Na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora, javljalju iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Komentari