U uvali Mrtvaška tijekom noći postavljena 2-metarska ograda

U uvali Mrtvaška tijekom noći postavljena 2-metarska ograda U uvali Mrtvaška tijekom noći postavljena 2-metarska ograda
Foto: Spasimo Otok Ilovik (preuzeto s Facebooka) Foto: Spasimo Otok Ilovik (preuzeto s Facebooka)

Foto: Spasimo Otok Ilovik (preuzeto s Facebooka)

Nakon jučerašnjeg prekida plovidbe i potpisa ugovora o finaciranju, brod na liniji Ilovik-Mali Lošinj je jutros isplovio, no iz Mjesnog odbora Ilovik javljaju da je u uvali Mrtvaška tijekom noći izvođač uz rub mola postavio ogradu visine dva metra te onemogućio pristajanje brodova.

U priopćenju Mjesnoga odbora Ilovik stoji da je noćas, u okrilju mraka u uvali Mrtvaška, izvođač izbušio postojeći molić te uz sam rub mola postavio ogradu 2 metra visine te je tako onemogućeno pristajanje. Neke od zaštitnih guma koje služe kao odbojnici na molu, plutaju morem. Već jučer su investitor ŽLU Mali Lošinj i izvođač najavili, a danas i potvrdili, da djeca više neće moći ići preko Mrtvaške u srednju školu u Lošinj niti učiteljica iz Lošinja dolaziti na Ilovik održavati nastavu.

Mještani Ilovika traže da im se tijekom radova na izgradnji luke Mrtvaška omogući koridor za prolazak učenika i za hitne slučajeve. Šokirani smo, ali nismo nerazumni, rekla je jutros predsjednica mjesnog odbora Jadranka Capan Matas. Poslušajte:

Jadranka Capan Matas: nastavljamo s borbom, pripremio Josip Krmpotić

Komentari