U većini škola PGŽ nastava se odvija redovito

U većini škola PGŽ nastava se odvija redovito

Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

U devet riječkih osnovnih škola nastava se odvija redovno, a u dvije od tih devet škola štrajkaju samo sindikalni povjerenici. U jedanaest riječkih osnovnih škola nitko ne štrajka. Nastave nema samo u dvije srdnje škole PGŽ.

U sedam osnovnih škola u štrajku je više od 90 posto nastavnika i učitelja, a u šest osnovnih škola broj nastavnog kadra u štrajku varira od 40 do 60 posto. U riječke osnovne škole u kojima je veći broj nastavnika u štrajku došao je jako mali broj učenika, no svi su zbrinuti i podijeljena im je marenda.

Primorsko-goranska županija je osnivač 31 osnovne škole. Među njima nastave nema samo u Osnovnoj školi Petar Zrinski u Čabru. U 14 škola je nastava redovna, a u 16 ih se odvija djelomično, zbog štrajka nastavnika.

Od 31 srednje škole kojima je osnivač Primorsko-goranska županija, nastave nema samo u Srednjoj školi Markantuna DeDominisa u Rabu i Hrvatski kralj Zvonimir u Krku. U 15 srednjih škola nastava se odvija redovito, a u 14 srednjih škola djelomično, zbog profesora koji su u štrajku.

Komentari