"Učionice" u Palachu: kako suvremeni umjetnici surađuju sa zajednicom?

"Učionice" u Palachu: kako suvremeni umjetnici surađuju sa zajednicom? "Učionice" u Palachu: kako suvremeni umjetnici surađuju sa zajednicom?
Učionice u Palachu (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka) Učionice u Palachu (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)
Učionice u Palachu (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka) Učionice u Palachu (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)

Učionice u Palachu (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)

U Klubu Palach u Rijeci počeo je trodnevni seminar o suvremenim umjetničkim praksama koje se temelje na radu u zajednici. Dio je to programa "Učionice" u sklopu Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture.

Prostor i tehnologija, upravljanje i kulturni menadžment te razvoj publike i uključivanje zajednice - tri su ključne teme kojima će se baviti seminari i radionice EPK Rijeka 2020. Sudionici ovog seminara u Palachu su predstavnici timova 27 susjedstava, razni umjetnici, predstavnici organizacija civilnog društva i akademske zajednice, rekla je voditeljica programa Učionica Tanja Kalčić.

Cilj seminara Uključivanje zajednice/ Angažirane umjetničke prakse jest približiti suvremene umjetničke prakse koje se temelje na radu u zajednici i sa zajednicama. Polaznici će se do četvrtka družiti s umjetnicima i aktivistima s dugogodišnjim iskustvom. U programu seminara sudjeluju François Matarasso, Kristina Leko, Andrej Mirčev, Saša Šimpraga, Darko Fritz, Sonja Leboš, Philipp Dietachmair i drugi.

Poslušajte izjavu Tanje Kalčić:

Kalčić: umjetnici u radu sa zajednicom, pripremila Neva Funčić

Komentari