Udruga Franak podsjeća: krajnji rok za podnošenje tužbe je 13. lipnja!

Udruga Franak podsjeća: krajnji rok za podnošenje tužbe je 13. lipnja! Udruga Franak podsjeća: krajnji rok za podnošenje tužbe je 13. lipnja!
Tribina u Rijeci izazvala zanimanje (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka) Tribina u Rijeci izazvala zanimanje (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Jasna Čekada i Goran Aleksić (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Predsjednik Udruge Franak Goran Aleksić danas je u Rijeci održao tribinu za dužnike potrošačkih, stambenih ili kredita za automobile vezanih uz švicarski franak, euro ili kunu. Rok za podnošenje tužbi za povrat preplaćenih kamata je 13. lipnja ove godine.

Cilj tribine bio je informirati građane o njihovim pravima i mogućnostima, s obzirom na presudu Visokoga trgovačkog suda Republike Hrvatske i odluku Vrhovnog suda RH u slučaju konvertiranih kredita iz švicarskih franaka u euro te upoznati dužnike s pravima na obeštećenje.

Udruga Franak organizirala je ovu tribinu na temu presude Visokoga trgovačkog suda u kolektivnoj presudi protiv osam banaka. Na tribini je iznesen podatak da zbog skorog isteka roka za podnošenje tužbe, banke sporo izdaju tražene zahtjeve građanima, ali oštećenike to ne treba zabrinjavati jer ako banke ne dostave dokumentaciju zatraženu od strane oštećenika do 25. svibnja, tužba se može podnijeti, a sud će dokumentaciju zatražiti od banaka.

Zadovoljna odazivom na tribinu bila je i povjerenica Udruge Franak za Rijeku i jadransku Hrvatsku Jasna Čekada, koja je naglasila da ostaje još malo vremena za podnošenje tužbe te da se oštećeni građani jave što prije Udruzi Franak kako bi ostvarili svoja prava. Poslušajte izjavu:

Čekada: Ne odustati bez obzira na probleme koje rade banke, pripremio Vladimir Jurić

Komentari