Udruga "Mijau" poziva na akciju sterilizacije mačaka u pola cijene

Udruga "Mijau" poziva na akciju sterilizacije mačaka u pola cijene

Foto: Duško Marušić / Pixsell

Uz suradnju pet veterinarskih ambulanti u Rijeci i okolici, Udruga "Mijau" iz Rijeke organizira akciju sterilizacije mačaka. Svi građani imaju priliku sterilizirati jednu ili više mačaka s popustom od 50 posto, a akcija traje do kraja veljače.

Ove je godine akcija počela ranije, 4. siječnja i trajat će do poslijednjeg dana veljače. Osnovni cilj je, kaže Sava Jokić iz udruge, djelovati preventivno s projektom "Uhvati, steriliziraj i vrati", kako bi se pomoglo građanima i kontrolirala populacija slobodno živućih mačaka te spriječilo njihovo razmnožavanje.

Udruga "Mijau" već 17 godina, po uzoru na projekte iz cijeloga svijeta, organizira akcije i moli sugrađane da se odazovu i steriliziraju/kastriraju svoje kućne ljubimce, pa i one mace koje hrane ispred svojih kuća, a koje unatoč tome ne smatraju svojima. Poručuju da se sterilizacijom može osigurati normalan suživot čovjeka i životinje.

Ako netko od građana želi sterilizirati mačke koje hrani, a ne može ih uhvatiti i postoperativno brinuti o njima jer su mačke divlje, može se za pomoć obratiti volonterima udruge. Za više informacija o akciji, nazovite brojeve: 091 543 5819, 091 887 5688.

Cijena zahvata sterilizacije razlikuje se od ambulante do ambulante, te za ženke iznosi od 205 do 260 kuna, a za mužjake od 150 do 205 kuna. Zbog velikog interesa poželjno je naručiti se i rezervirati termin. Veterinarske ambulante s kojima udruga surađuje nalaze se na Kozali, Trsatu, Kantridi, Viškovu i Čavlima.

"Mačke je Zakonom zabranjeno uklanjati i ubijati. Isto tako protuzakonito im je uskratiti hranu, vodu i stanište. Udruga 'Mijau' nema azila i ne prihvaća mačiće kako to mnogi misle, a po Zakonu o zaštiti životinja svi oni koji su svjesno dozvolili okote svojih ljubimaca, dužni su zbrinuti legla svojih životinja ili ih sterilizirati/kastrirati", ističu iz udruge. 

Više poslušajte u razgovoru:

Sterilizirajte mačke u pola cijene, pripremila Neva Funčić

Komentari