Udruzi slijepih iz Siska potrebna hrana, odjeća, novac i psihološka podrška

Udruzi slijepih iz Siska potrebna hrana, odjeća, novac i psihološka podrška

Posljedice potresa u Sisku (Foto: Pixsell)

Iz Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije pozivaju građane da im pomognu donacijama namirnica i odjeće ili novčanim prilozima, a potrebna im je i psihološka pomoć za slijepe osobe koje su u velikom šoku i strahu.

Prenosimo cijeli poziv koji su poslali našoj redakciji:

"Ovim putem pozivam Vas da nam pomognete u saniranju šteta kod naših članova iz Petrinje, Gline, Siska i njhovih prigradskih naselja i u ublažavanju posljedica ovog razornog potresa na bilo koji način, a prije svega prikupljanjem namirnica u smislu gotovih proizvoda, konzervirane hrane, odjeće ili novčanim prilozima, koje možete uplatiti na naš račun za posebne namjene, otvorenim pri OTP banci.

Broj žiro računa za uplatu: HR2124070001500002146.

Ističem ovom prilikom da je danas još uvijek kaotično stanje u Sisku. Trgovine nisu radile te se nisu mogle nabavljati osnovne živežne namirnice poput kruha, mlijeka i sl. Ne znamo koliko će ovo stanje potrajati, ali mi ga zajedničkim naporima i dobrom voljom možemo barem malo ublažiti.

Razmjere ovog razornog potresa nismo još u stanju procijeniti, ali znamo da su mnogi naši članovi morali napustiti svoje domove i potražiti organizirani smještaj ili otići kod svoje rodbine i slično. Neki su i napustili mjesto prebivališta.

Oštećenja su vidljiva na krovovima kuća, dimnjacima, no u neke kuće se i ne može ući zbog srušenih stropova i oštećenih zidova,

Procjenjujem da će nam biti potrebni i timovi za psihološku podršku slijepim osobama koje su u velikom šoku i strahu.

Ono što je najbitnije znati jest činjenica da su sačuvani životi svih naših članova i djelatnika Udruge", navodi predsjednik Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije Danko Tomanić uz zahvalu svima koji su ih zvali i dijelili s njima ovu tragediju.

Poslušajte razgovor s Dankom Tomanićem:

Tomanić o potrebnoj pomoći, pripremila Iva Pavletić Crnić

Komentari