Ugovor o gradnji čvora Trinajstići: Matulji i Kastav bit će bliže Rijeci

Ugovor o gradnji čvora Trinajstići: Matulji i Kastav bit će bliže Rijeci

Boris Huzjan, Josip Purić i Oleg Butković na potpisivanju ugovora (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Potpisivanjem ugovora između predsjednika Uprave Hrvatskih autocesta Borisa Huzjana i direktora Građevinskog poduzeća Krk Josipa Purića o izvođenju radova na izgradnji čvora Trinajstići, stvoreni su uvjeti za početak realizacije toga velikog infrastrukturnog projekta.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 33,5 milijuna kuna bez PDV-a, a planirani početak izgradnje je svibanj 2021. godine s rokom izvođenja radova od 18 mjeseci. Izgradnja čvora planirana je na trasi autoceste A7 između čvorova Matulji i Jurdani, na području Općine Matulji, što će će olakšati pristup autocesti A7 i stanovnicima grada Kastva.

Potpisivanju ugovora bio je nazočan i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Najveći značaj čvora je povezivanje Matulja i okolice na riječku zaobilaznicu, a time i na mrežu autocesta. Izgradnja čvora omogućit će spajanje radnih zona R1 i R2 na riječku zaobilaznicu, rasterećenje postojeće cestovne mreže (državne ceste DC8 i županijske ceste) te rasterećenje raskrižja u centru Matulja.

Osim toga, pridonijet će gospodarskom razvoju, skraćenju duljine putovanja prema Rijeci te rasterećenju postojeće cestovne mreže na širem području, što bi trebalo smanjiti gužve, posebice u turističkoj sezoni. Poslušajte izjavu ministra Butkovića:

Oleg Butković o gradnji čvora Trinajstići, pripremio Vladimir Jurić

Komentari