Uhićen jedan od razbojnika koji su ovoga tjedna raznijeli bankomat u Rijeci

Uhićen jedan od razbojnika koji su ovoga tjedna raznijeli bankomat u Rijeci Uhićen jedan od razbojnika koji su ovoga tjedna raznijeli bankomat u Rijeci
Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka
Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Primorsko-goranski policajci su uhitili jednog od razbojnika koji je u noći na utorak 17. rujna plinskom eksplozijom raznio bankomat u Ulici Vere Bratonje u Rijeci. U istrazi je pronađen gotovo sav ukradeni novac: 954 tisuće kuna od 958 koliko ih je bilo u bankomatu.

U suradnji sa zagrebačkom i splitsko-dalmatinskom policijom pronađeni su mobiteli, plinske boce, ukradena vozila i drugi predmeti koji se dovode u vezu s razbojništvom.

Protiv 54-godišnjaka sa zagrebačkog područja podnijet je optužni prijedlog, a za 50-godišnjakom s riječkog područja se još traga, rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare u Rijeci službenik krim policije Sanjin Ban.

Sumnja se da je isti tim u ožujku raznio i bankomat u Kraljevici, kada je ukradeno 200 tisuća kuna.

Vršiteljica dužnosti voditeljice službe općeg kriminaliteta PU PGŽ Blaženka Čačić istaknula je višemjesečnu dobru suradnju s kolegama iz Zagreba i Splita, na čijem je području pretresom stanova i automobila pronađena oprema korištena za krađe te novac iz poslijednje krađe.

Istraga se nastavlja, najavljeno je na izvanrednoj konferenciji za novinare u PU PGŽ. Poslušajte:

Istraga u tijeku, pripremila Neva Funčić

Komentari