Umjesto obroka studenti jedu kolače

Umjesto obroka studenti jedu kolače

Studentski restoran u Kampusu na Trsatu (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

Ministar Jovanović sutra će razgovarati s predstavnicima studenata o novom pravilniku o studentskoj prehrani, ali ne i o cijenama obroka. Studenti protiv poskupljenja prosvjeduju tako što jedu samo – kolače.

Zbog povećanja cijene studentskih menija za 30 posto i ograničavanja namirnica koje mogu kupiti na x-icu, studenti su za danas najavili bojkot studentskih menzi tako što će kupovati samo kolače. Nezadovoljni su novim Pravilnikom o studentskoj prehrani kojeg smatraju udarom na studentski standard.

Ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović kazao je danas u Rijeci da će se razgovarati o poboljšanju sadržaja pravilnika i naglasio da je pravilnik donesen nakon dugotrajnog i iscrpnog rada.

No cijene prehrane studenata ostat će iste, odnosno povećane u odnosu na dosadašnje, istaknuo je ministar. Rekao je da se cijene nisu mijenjale 15 godina te da je time doveden u pitanje nastavak rada studentskih centara zbog ekonomske neodrživosti. Da su cijene ostale iste, dodao je, neki studentski centri možda bi morali prekinuti svoje djelovanje. Poslušajte ministrovu izjavu, kao i što o svemu kažu riječki studenti:

Komentari