Umjesto za ljubimce, županijski novci za starije i nemoćne

Umjesto za ljubimce, županijski novci za starije i nemoćne

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Izvršeno je 99 posto proračuna Primorsko-goranske županije, a u porastu su gotovo svi prihodi, rekao je danas župan Zlatko Komadina. Ima novosti i u socijalnom programu PGŽ-a.

Šest milijuna kuna bit će dodijeljeno novim korisnicima županijskog proračuna. U porastu su svi prihodi osim onaj dio koji se odnosi na udruživanje drugih samouprava i državne razine čemu je vjerojatno uzrok kriza njihovih budžeta rekao je župan Zlatko Komadina. Rastumačio je da u rebalans ide stavka za Centar za životinje u Klani jer taj projekt ide na čekanje, pa će se novac, umjesto za kućne ljubimce, preraspodijeliti za dogradnju Doma za starije i nemoćne osobe u Voloskom te za KBC Rijeka, za  intervencije u tekuće održavanje. Izvršenje proračuna Primorsko-goranske županije u svibnju će biti na dnevnome redu županijske skupštine.

Primorsko-goranska županija će, na 10 godina, uz godišnju naknadu od 500 kuna, Domu za psihički oboljele odrasle osobe Turnić dati na korištenje stan od 75 metara četvornih, sa suterenom od 50 četvornih metara, u Lokvama. U njemu će se provoditi pilot projekt izvaninstitucionalne skrbi i radno okupacijske aktivnosti građana kojima to treba. Županija će osigurati 200 tisuća kuna za program međugeneracijske solidarnosti, za pomoć i njegu u kući, isključivo za obitelji Gorskoga kotara, odnosno njih 540 na području Vrbovskoga, Delnica, Broda Moravica i Lokava. Županija će osigurati i socijalni nadstandard kakav je bio do izmjene zakona. Javlja Lea Domijan Fišter: 

Komentari