Umro fra Zvjezdan Linić

Umro fra Zvjezdan Linić

fra Zvjezdan Linić (Foto: Robert Anić/PIXSELL)

Poznati hrvatski karizmatik fra Zvjezdan Linić umro je jutros u Zagrebu u 73. godini života. Ispraćaj je u srijedu, javila je Kuća susreta Tabor u Samoboru, čiji je bio voditelj.

Sveta misa zadušnica s obredima ispraćaja bit će u srijedu 11. prosinca, u 14 sati, u franjevačkoj crkvi Uznesenja BDM u Samoboru. Nakon svete mise ukop će biti u franjevačkoj grobnici na groblju u Samoboru. 

Voditelj duhovnih seminara, propovjednik, autor više knjiga Zvjezdan Vjekoslav Linić rodio se 1. ožujka 1941. u Svilnom pokraj Rijeke. Zaređen je za svećenika 29. lipnja 1967. na blagdan sv. Petra i Pavla u crkvi sv. Franje na zagrebačkom Kaptolu. U Franjevačkom samostanu Svetišta Majke Božje Trsatske boravio je pet godina i tu je služio mladu misu. Niz godina službovao je u Franjevačkom samostanu u Samoboru. Osim u Taboru seminare duhovne obnove često je održavao i u župama diljem Hrvatske. Četrdeset godina misništva proslavio je 2007. godine u rodnoj župi na Grobniku.

Pastoralni svećenički život posvetio je najviše mladima i Franjevačkom svjetovnom redu. Velikom broju mladih pomogao je da kroz sakramente kršćanske inicijacije uđu u Crkvu, da upoznaju Krista Spasitelja. Njegov glavni svećenički posao bio je naviještanje evanđelja i to kroz redovite propovijedi radnim danom, a osobito nedjeljom u crkvi sv. Franje na Kaptolu, a potom i kroz brojne vjeronaučne susrete. Navršio je 56. godina redovništva i 47. svećeništva. U Kući susreta Tabor pri Franjevačkom samostanu u Samoboru organizirao je i držao brojne tečajeve duhovnih vježbi, seminare duhovne obnove.

Ove godine fra Liniću je dijagnosticiran tumor. Suočen s bolešću prijateljima je uputio javno pismo Fra Zvjezdan o fra Zvjezdanu koje možete pročitati ovdje. O fra Zvjezdanu govori nekadašnji gvardijan Franjevačkog samostana na Trsatu fra Serafin Sabol:  

Komentari