Unija Kvarnera i Lista za Rijeku potpisali sporazum o suradnji

Unija Kvarnera i Lista za Rijeku potpisali sporazum o suradnji Unija Kvarnera i Lista za Rijeku potpisali sporazum o suradnji
Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka

Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka

Unija Kvarnera i Lista za Rijeku danas su u prostorijama Zajednice Talijana u Rijeci potpisali sporazum o suradnji na izradi zajedničke programske "Platforme 051" Rijeke, Kvarnera i regije, koja će biti građanska platforma Rijeke i Kvarnera.

Zaštita riječkog identiteta, nulta stopa tolerancije na mržnju i diskriminaciju te razvoj našega kraja poput europskih regija, samo su neke odrednice Sporazuma. "Nakon dosadašnje suradnje i aktivnosti ove dvije političke opcije, smatram da je izrazito važno izgraditi političku platformu koja će biti građanska platforma Rijeke i Kvarnera. Regionalizam, mislim da na ovo području ne da treba opstati nego treba postati dominantna politička snaga grada i naše regije", rekao je predsjednik Unije Kvarnera Davor Wlllheim.

"Od zajedničke suradnje definitivno očekujemo nekakvu decentralizaciju koja je svakako bitna, ali isto tako teme kao što su gospodarstvo, ekologija, briga o otocima, Gorskom kotaru i slično", dodao je predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić. Poslušajte:

Sporazum Unije Kvarnera i Liste za Rijeku, pripremila Olivera Vinković

Komentari