Unija Kvarnera i PGS: za Krčki most bez naplatnih kućica do početka sezone

Unija Kvarnera i PGS: za Krčki most bez naplatnih kućica do početka sezone

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Krčki most godišnje od naplate mostarine uprihodi više od 60 milijuna kuna, u proteklih 30 godina to je više od milijarde i 500 milijuna kuna - dovoljno za novi most i obnavljanje kompletne cestovne infrastrukture na otoku Krku.

Prema nekim anketama, čak 75 posto žitelja otoka Krka je za micanje naplatnih kućica, čime jednostavno potvrđuju da žele da i svi ostali građani Hrvatske imaju ono što oni imaju već 15 godina - besplatnu vožnju mostom do Krka.

Dio čelnika jedinica lokalne samouprave na Krku nedavnom je inicijativom potaknutom iz Zagreba zapravo progovorio protiv volje svojih birača. "Mi tvrdimo - Maslenički most, Most dr. Franje Tuđmana, Čiovski, Dravski pa ni Domovinski most u Zagrebu se ne naplaćuju. Sve što tražimo", rekli su predstavnici Unije Kvarnera Marko Boras Mandić te PGS-a Nikola Ivaniš, "jest da Ustav Republike Hrvatske jednako štiti sve građane Lijepe naše".

Dodali su kako vjeruju da će prevladati razum i da taj jedini most u Hrvatskoj pod naplatom neće turističku sezonu dočekati s naplatnim kućicama. Poslušajte:

Boras Mandić i Ivaniš o naplati mostarine na Krčkom mostu, pripremio Josip Krmpotić

Komentari