Upisi u kazalište: pretplatite se na vježbanje različitosti u HNK Zajcu!

Upisi u kazalište: pretplatite se na vježbanje različitosti u HNK Zajcu!

Foto: HNK Zajc

Upis pretplatnika za kazališnu sezonu 2018./2019. započinje danas, 5. rujna. Najprije se do 14. rujna upisuju dosadašnji pretplatnici, a novi dolaze na red od 15. do 29. rujna. Blagajna kazališta radi radnim danom od 9 do 19, a subotom od 9 do 13 sati.

Osim stalnoga  mjesta u gledalištu, pretplata osigurava popuste od 10 do 50 posto, a može se platiti gotovinom (uz 5% popusta) ili karticama. Umirovljenici i studenti imaju pravo i na dodatni popust od 20 posto. Jednak dodatni popust na jednu od pretplata ostvaruju i oni koji se odluče preplatiti na dva ili više različitih pretplatničkih ciklusa. Sve informacije zatražite na blagajni HNK Zajca u Verdijevoj 5a, na broj telefona 051/337-114 ili mailom  blagajna@hnk-zajc.hr.

Kako najavljuje intendant HNK Ivana pl. Zajca Marin Blažević, "sadržaji i slogan nove sezone – Vježbanje različitosti – odjeci su ideje Rijeke kao Europske prijestolnice kulture, ali i riječkog HNK kao kazališne institucije koja je proteklih godina pokazivala kako se gradi, iskazivala što znači i dokazivala da može, i mora, biti lukobran toj našoj, riječkoj i europskoj, luci različitosti.

U svom pozivu publici, intendant Blažević ističe kako "riječki HNK, naš Zajc, nije kazalište u koje dolazite samo da biste vidjeli i potvrdili ono što već znate, nego kazalište u koje vas pozivamo da preispitujete, otkrivate, doznajete, doživite i vježbate – ono od života što izmiče svakodnevnom, usputnom, površnom iskustvu. To ne znači da vas nećemo zabaviti, nasmijati, opustiti. Naprotiv! To znači – i to nipošto nije samo – da riječki HNK, taj Zajc, ne odustaje biti umjetničko kazalište, i da upravo u tome riziku prepoznaje svoju obvezu, odgovornost i jedinu moguću budućnost."

Nova sezona donosi čak 19 premijernih naslova, 19 repriznih predstava, 20 koncertnih izvedbi, 13 gostovanja dramskih i baletnih predstava te glazbenih ansambala. Zastupljeni su autori kao što su Krleža, Daša Drndić, Dario Fo, Ivana Brlić Mažuranić, Ivan pl. Zajc, Gounod, Mozart, Richard Strauss, Verdi, Shakespeare, Čajkovski, Bruckner, Stravinski, Brahms, Bartók, Chopin, Saint-Saëns, Ravel, Leonard Bernstein, Andrew Lloyd Webber; komedije i tragedije, mjuzikli i operete, simfonije i serenade, ples i balet, opere i lektire, dramsko i postdramsko kazalište. Popis premijernih i repriznih predstava te koncerata pogledajte ovdje.

Prva premijera nove sezone na programu je u petak 21. rujna, a riječ je o koprodukciji HNK Ivana pl. Zajca i Dubrovačkih ljetnih igara, predstavi "Michelangelo" po drami Miroslava Krleže, u režiji Sebastijana Horvata i s Rakanom Rushaidatom u glavnoj ulozi. Prije nje moći će se pogledati tri izvedbe "Čarobnjaka iz Oza" za djecu i mlade u HKD-u na Sušaku.

Komentari