Uprava LRH ne odustaje od otpuštanja

Uprava LRH ne odustaje od otpuštanja

Hotel Kvarner posluje u sklopu Liburnia Riviera Hotela (Foto: LRH)

Nije postignut dogovor na sastanku poslodavca Liburnia Riviera Hotela, predstavnika većinskog Sindikata Istre i Kvarnera, Samostalnog sindikata turizma i usluga te Radničkog vijeća.

LRH ne odstupa od programa zbrinjavanja 87 radnika. Budući da plana prekvalifikacije nema, to znači otkaz svima iz programa, izjavila je večeras Hini voditeljica kvarnerskog ureda SIK-a Marina Cvitić.

Cvitić je nakon sastanka u telefonskoj izjavi Hini kazala kako LRH, koji je u većinskom vlasništvu SN Holdinga, dobro posluje, povećao je profit te nije u financijskim teškoćama zbog kojih bi tvrtka trebala otpuštati zaposlene. Čini se da je riječ o gladi vlasnika za još većom dobiti, naglasila je sindikalistica Cvitić, dodavši kako očito nije bilo dovoljno to što je broj zaposlenih od ulaska SN Holdinga u LRH prepolovljen.

Cvitić je rekla i da je zabrinjavajuće što se Grad Opatija i gradonačelnik Ivo Dujmić još nisu očitovali o namjerama poslodavca u LRH, istaknuvši kako bi se gradska uprava trebala oglasiti i da nije suvlasnik LRH, a jest.

U LRH su sada zaposlene 404 osobe, a po riječima Cvitić, do kraja mjeseca sporazumno odlazi oko 80 ljudi. Prema programu zbrinjavanja o kojem se danas raspravljalo, iz te hotelske tvrtke trebalo bi otići još 87 zaposlenika.

Komentari