Uskoro u središtu Fužina: plaćanje parkinga vikendom

Uskoro u središtu Fužina: plaćanje parkinga vikendom

Foto: Nenad Lučić/ HRT- Radio Rijeka

Parking će se u centru Fužina naplaćivati isključivo vikendom, od 9 do 19 sati. Cijena parkiranja po satu iznosit će tri, a dnevna karta 30 kuna, pri čemu će ljudi i tvrtke koje posluju u mjesnom središtu imati poseban popust.

Pojačani trend izletničkih odlazaka u prirodu za vrijeme pandemije nastavlja se i ovoga ljeta. O tome svjedoče i podaci iz Gorskog kotara koji pokazuju da je uz osjetan pad stranih turista već tijekom prve polovice godine zabilježeno oko 30 posto više dolazaka domaćih gostiju.

Na povećani broj posjetitelja u najpopularnijem goranskom izletištu Fužinama, proteklih su godina reagirali uređenjem dodatnih lokacija za parkiranje, no to se tijekom turistički najfrekventnijih dana pokazalo nedovoljnim.

Stoga su već na svojoj prvoj radnoj sjednici nakon konstituiranja vijećnici Općine Fužine donijeli odluku prema kojoj će se, u danima s najvećim prilivom vozila, parkirališta u mjesnom središtu uskoro početi naplaćivati.

Cilj naplaćivanja parkinga jest uvesti red u sustavu i poticati kulturu parkiranja, a ujedno će od toga i općinsko komunalno društvo ostvariti prihod, jer treba imati u vidu i da održavanje parkirnih mjesta košta.   

Uvođenje prvog sustava naplate parkinga u Gorskom kotaru za početak kolovoza je najavio općinski načelnik David Bregovac. Poslušajte:

Bregovac o uvođenju naplate parkiranja, pripremio Nenad Lučić

Komentari