Usvojen proračun PGŽ - manji od ovogodišnjeg

Usvojen proračun PGŽ - manji od ovogodišnjeg

PGŽ najviše će ulagati u razvoj ljudskih potencijala (Foto: PGŽ)

Većinom od 30 glasova ZA i deset protiv vijećnici Primorsko-goranske županije usvojili su proračun za iduću godinu. Iznosit će 307,8 milijuna kuna i uz prenesena sredstva bit će 6,6 posto manji od ovogodišnjeg. Uštede su na materijalnim izdacima i plaćama.

Porezne promjene su najgrublji nasrtaj na lokalnu i regionalnu samoupravu od osnutka Hrvatske države, upozorili su oporbeni vijećnici PGS-a, laburista i Akcije mladih. Oni su proračun ocijenili opreznim, ali su ga ipak podržali. No, vijećnici HDZ-a i HSS-a ističu da je Vladino nedonošenje smjernica nezakonito i taj propust nisu htjeli podržati.

Župan Zlatko Komadina misli da proračun nije konzervativan i ziheraški nego odgovoran. Dodao je da su u proračun ugradili ono što su znali i što je prošlo Vladu. ''Mi smo likvidni i kreditno sposobni, a za koji mjesec proračun može samo rasti'', zaključio je.

22 milijuna kuna manji proračun nego lani podrazumijeva smanjenje plaća za tri posto i materijalnih troškova za šest posto. Potpora udrugama smanjena je za 24 milijuna kuna, ali se na školstvu, zdravstvu i socijalnim programima neće štedjeti.

Na dnevnom redu Županijske skupštine je i Deklaracija o gospodarenju otpadom prema konceptu nula otpada, odnosno odvojenog prikupljanja i recikliranja. Javlja Neva Funčić:

Komentari