Uz "Klape va Mandraće" klapska pjesma ispunila Volosko

Uz "Klape va Mandraće" klapska pjesma ispunila Volosko Uz "Klape va Mandraće" klapska pjesma ispunila Volosko
Klape va Mandraće (Foto: Klape va Mandraće) Klape va Mandraće (Foto: Klape va Mandraće)
Klape va Mandraće (Foto: Klape va Mandraće) Klape va Mandraće (Foto: Klape va Mandraće)

Klape va Mandraće (Foto: Klape va Mandraće)

"Klape va Mandraće", jedan od najpoznatiji susreta klapa ove je godine, unatoč svim situacijama koje otežavaju organizacije i održavanje manifestacija, zaživio svoje 18. izdanje te je još jednom klapska pjesma ispunila Volosko.

Ova tradicionalna manifestacija ove se godine održala na prostoru vaterpolo igrališta te se tako prilagodila epidemiološkim mjerama. Unatoč novoj lokaciji manifestacija nije izgubila na atraktivnosti pa je publika na tribinama vateropola, ali i duž vološćanse luke, kao i na barkama, uživala u ambijentu i pjesmi.

U programu kojeg je vodio Mario Battifiaca nastupilo je osam klapa i to ženske klape Kastav, Oleum, Porto Re i Volosko te muške klape Skalin, Kastav, Krijanca i Liburnia.

Na početku susreta okupljenima se obratio opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin koji je čestitao organizatorima punoljetnost manifestacije te najavio i narednu klapsku večer, onu naredne subote na opatijskoj Ljetnoj pozornici gdje će se održati 12. Maškaranaki klapski maraton.

Podsjetimo, uvjeti nastupa klapa na ovoj manifestaciji su, možemo reći i jedinstveni posljednjih godina što se tiče klapskih nastupa, manifestacija i festivala – klape nastupaju a capella, bez glazbene pratnje.

Komentari