Vaterpolisti Primorja putuju u Kragujevac; Barać: Tražili smo osiguranje

Vaterpolisti Primorja putuju u Kragujevac; Barać: Tražili smo osiguranje

Foto: Pixsell

Vaterpolisti Primorja Erste banke putuju danas u Kragujevac, gdje će se u subotu, 16. veljače, susresti s Radničkim, u drugom kolu doigravanja Triglav regionalne vaterpolo lige. Predsjednik riječkog kluba Samir Barać rekao je u programu Radio Rijeke da su u Srbiji zatražili dodatno osiguranje.

Samir Barać izrazio je žaljenje zbog odluke da srpski klubovi više neće igrati u Dalmaciji. Iako je nedavni huliganski napad u Splitu za svaku osudu, odluka o raspadu lige ići će na štetu sportaša, rekao je Barać.

Podsjetimo, Hrvatski vaterpolski savez izrazio je žaljenje nakon što su Vaterpolski savez Srbije i srpski klubovi poručili kako iz sigurnosnih razloga ne žele igrati u Splitu i okolici od 200 kilometara do kraja sezone. Iz HVS-a su dodali kako njihov zahtjev nije ostvariv što jedino ukazuje na prekid suradnje i njihovo istupanje iz regionalne lige. 

"Zahtjev i zaključak Vaterpolskog saveza Srbije i tamošnjih klubova, nažalost, u praksi nije provediv što jedino ukazuje na prekid suradnje i njihovo istupanje iz zajedničke vaterpolske lige. Duboko vjerujemo da se rješavanju situacije moglo drugačije pristupiti, posebice nakon službenog dopisa Policijske uprave splitsko-dalmatinske kojim se jamči sigurnost svim budućim sudionicima vaterpolskih nadmetanja, a koje je upućeno Povjerenstvu za natjecanje," poručili su iz HVS-a u priopćenju koje je potpisao dopredsjednik i izvršni direktor HVS-a Perica Bukić.

Iz HVS-a su poručili kako je njima potpuno je neprihvatljiva predložena solucija da se sve utakmice naših čak sedam klubova (Jadran, Mornar BS, POŠK, Jug CO, Solaris, Zadar 1952 i Galeb MR) igraju u gostima. "Izražavajući još jednom žaljenje i apsolutnu osudu incidenta koji se dogodio u Splitu, moram naglasiti i da je potpuno nemoguće ostvariti zahtjev VS Srbije. Kada bih karikirao, da bi udovoljili njihovim zahtjevima morali bi sagraditi olimpijski bazen u Gospiću koji je prvi veći grad udaljen više od 200 kilometara od Splita.

Stoga se odluka VS Srbije o neigranju u Dalmaciji može iščitati nažalost jedino kao njihovo odustajanje od RVL," poručio je Bukić dodavši: "Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konzultacije s ostalim savezima članicama RVL, a prije svega s HVS-om kao direktno uključenim."

Bukić je naglasio da ukoliko Vaterpolski savez Srbije uistinu ustraje s namjerom da više ne žele igrati u Dalmaciji, očigledno je da liga u dosadašnjem formatu više neće egzistirati. "Regionalna vaterpolska liga je, podsjećam, stvorena na zajedničku inicijativu i u svjetlu zajedničkih interesa, te kako smo je formirali jednako tako je možemo i prekinuti," poručili su iz HVS-a.

Vaterpolski savez Srbije i srpski klubovi u srijedu su uputili dopis Upravnom odboru Regionalne lige u kojem ističu kako iz sigurnosnih razloga ne žele igrati u Splitu i okolici od 200 kilometara do kraja sezone. "Nažalost, taj napad huligana bio je motiviran etničkom mržnjom, što u svakom slučaju predstavlja najteži mogući vid nasilja. Samo pukom srećom po sve nas, taj napad se nije završio tragičnim ishodom", navodi se u priopćenju. Dodaje se da je "ohrabrujuća brza reakcija hrvatske policije i to što su svi relevantni faktori u Hrvatskoj, politički i sportski, osudili incident".

 

Ovog vikenda na rasporedu susreta Triglav regionalne vaterpolo lige 16. veljače Zadar gostuje u Valjevu, a Primorje u Kragujevcu. Poslušajte razgovor s predsjednikom Primorja, zlatnim olimpijcem Samirom Baraćem:

 

Samir Barać: Na gubitku su sportaši, pripremio Josip Krmpotić

Komentari