Vatrena noć: ugašeni požari kod Klenovice i Senja

Vatrena noć: ugašeni požari kod Klenovice i Senja

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Prvo je, nešto poslije 18 sati, planulo na brdu Cvitovac kod Žute Lokve, a sat vremena kasnije i u Gornjim Krmpotama blizu Novog Vinodolskog. Oba požara izazvali su udari groma.

Vatrogasci su o požaru kod Klenovice, u mjestu Gornje Krmpote, obaviještei u 19:40. Brojne ekipe - od Rijeke do Senja - upućene su na požarište. Vatru je do 3 sata poslije ponoći gasilo 92 vatrogasaca s 23 vozila iz JVP Crikvenica, Rijeka i Senj te DVD-a San Marino, Bribir, Kraljevica, Kostrena, Sušak, Hreljin, Zlobin, Drenova, Bakar, Škrljevo i komunalnog poduzeća Novi Vinodolski. Izgorjelo je oko 65 hektara borove šume, niskog raslinja i trave.

Gorjelo je sinoć i na senjskom području. Dojava o požaru raslinja na brdu Cvitovac blizu Žute Lokve stigla je u JVP Senj u 18:28 sati. Vatrom je zahvaćeno oko 16 hektara trave i niskog raslinja. Požar je ugašen u 21:30 zahvaljujući intervenciji šest vatrogasaca s dva vozila iz senjske vatrogasne postrojbe. Uzrok obaju požara je grmljavinsko nevrijeme, odnosno udari groma.

Komentari