"Večer sazvučja" - koncert mladih u sjećanje na Lindu Žeželić-Žerovnik

"Večer sazvučja" - koncert mladih u sjećanje na Lindu Žeželić-Žerovnik "Večer sazvučja" - koncert mladih u sjećanje na Lindu Žeželić-Žerovnik
Foto: Gloria Fabijanić Jelović Foto: Gloria Fabijanić Jelović

Foto: Gloria Gabijanić Jelović

Mladi riječki glazbenici Juraj Marko, Matej i Monika Žerovnik s gostima organiziraju koncert posvećen sjećanju na svoju majku, prerano preminulu Lindu Žeželić-Žerovnik, profesoricu iz glazbene škole u Rijeci

Koncert naziva "Večer suzvučja", ove godine šesti po redu, održat će se u Svečanoj dvorani Circola (Zgrada Zajednice Talijana Rijeka - Comunità degli Italiani di Fiume), a ulaz je besplatan.

Iako se učinilo sve kako bi koncert bio održan, zbog prevencije širenja zaraze koronavirusom "Večer suzvučja" ipak je otkazana. 

U sklopu koncerta "Večer suzvučja", publika će imati priliku čuti značajna komorna i solistička djela Beethovena, Brahmsa, Poulenca i drugih u izvedbi mladih glazbenika. Na koncertu će nastupiti pijanist i kompozitor Juraj Marko, violinist Matej te violončelisitica Monika Žerovnik. Osim njih nastupit će i pijanisti Stipe Bilić, Teja Komar (Slo) i Sven Brajković, saksofonist Andrej Omejc (Slo) te violončelist Janko Franković.

Na početku koncerta će se dodijeliti priznanja i nagrade najuspješnijim učenicima Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u kvizu znanja iz solfeggia, a događaj će završiti i nastupom mješovitog zbora Srednje glazbene škole.

Linda Žeželić-Žerovnik predavala je glazbeno-teoretske predmete na Glazbenoj školi u Rijeci te je svojim nesebičnim radom omogućila brojnim generacijama da nastave svoje glazbeno usavršavanje. Mnogi su od tih nekadašnjih učenika ostvarili velike karijere te djeluju u zemlji i inozemstvu.

Koncert Večer suzvučja predstavlja priliku za nekadašnje učenike, sadašnje vrsne glazbenike, da se vrate u Rijeku i da svojim majstorstvom pomognu u razvoju riječke glazbene scene.

S Jurajom Markom Žerovnikom o koncertu je razgovarala Gloria Fabijanić Jelović:

Juraj Marko Žerovnik, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari