Veliki interes za sudjelovanje u Filmskom klubu 54+ riječkog Art-kina

Veliki interes za sudjelovanje u Filmskom klubu 54+ riječkog Art-kina

Foto: Pixsell

Projekt Art-kina u Rijeci Moja filmska priča, u sklopu kojeg od listopada prošle godine djeluje Filmski klub 54+ namijenjen ljubiteljima filma starijim od 54 godine, okupio je do sad više od 330 sudionika.

Samo tijekom projekcije filma Koja je ovo država Vinka Brešana prošlog tjedna, Klubu je pristupilo oko 150 novih članova, doznaje se iz Art-kina.

To je bila projekcija samo za članova Kluba, a interes za film, ali i za učlanjenje premašio je očekivanja. Nove prijave za sudjelovanje i dalje pristižu, izvijestili su iz Art-kina.

Kako ističu, puna dvorana tijekom projekcije Brešanove komedije apsurda u četvrtak potvrdila je da Riječanke i Riječani stariji od 54 godine imaju želju i volju za aktivnim provođenjem slobodnog vremena, obogaćujući istodobno svoj društveni i kulturni život.

Projekt Moja filmska priča je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a njime Art-kino nastoji osnažiti razvoj lokalne filmske kulture i uključiti građane starije od 54 godine u kulturni život zajednice. Članovi Filmskog kluba 54+ tijekom tekuće kino sezone u okviru projekta mogu aktivno sudjelovati u osmišljavanju prigodnih filmskih programa, pohađati osam različitih kreativnih radionica i volontirati u realizaciji redovnih filmskih programa Art-kina.

Članovi Kluba sastaju se jednom mjesečno i odabiru film koji se prikazuje u posebnom filmskom programu. 

Na radionicama imaju prigodu učiti o organizaciji događanja, kao što su aktivnosti koje prethode kino projekciji, promociji filmskih projekcija, upućuju se u pisanje filmskih kritika, filmsku glumu, mogu naučiti više o stop animaciji, izradi video spota, video reportaže i jednominutnog filma. Projekt će trajati godinu dana. 

Svi zainteresirani se mogu besplatno učlaniti uz predočenje osobne iskaznice na blagani Art-kina svakodnevno od 16 do 20.30 sati. 

Komentari