Veliki Jovanottijev koncert u siječnju u Ljubljani

Veliki Jovanottijev koncert u siječnju u Ljubljani Veliki Jovanottijev koncert u siječnju u Ljubljani
Jovanotti na konferenciji za novinare u Ljubljani (Foto: Boštjan Tacol / Dallas Music Shop) Jovanotti na konferenciji za novinare u Ljubljani (Foto: Boštjan Tacol / Dallas Music Shop)
Foto: Boštjan Tacol / Dallas Music Shop Foto: Boštjan Tacol / Dallas Music Shop
Foto: Boštjan Tacol / Dallas Music Shop Foto: Boštjan Tacol / Dallas Music Shop

Foto: Pixsell

Talijanska glazbena superzvijezda Jovanotti 12. siječnja 2016. godine dolazi u Ljubljanu, u tamošnju arenu Stožice u kojoj će publici predstaviti audio-vizualni spektakl naslovljen "Jovanotti nei palasport".

Tim je povodom Jovanotti posjetio glavni grad Slovenije gdje je predstavnicima "sedme sile" predstavio svoj pogled na glazbu, glazbeno stvaralaštvo i koncertne spektakle te otkrio što možemo očekivati na njegovom nastupu u Ljubljani. 

Jovanotti će 27. rujna proslaviti svoj 49. rođendan. Rođen je kao Lorenzo Cherubini u Rimu, odrastao je u Toskani, a prve profesionalne korake, kao radijski i klupski DJ, napravio je u Rimu i Milanu. Prvim albumom "Jovanotti for president" oglasio se 1988., no pravi uspjeh stiže u devedesetima. Od tada pa do danas Jovanotti uspješno brodi nestalnim, prevrtljivim i prilično prenapučenim vodama pop glazbe uspijevajući sa svakim novim singlom i albumom dati nešto novo, a istovremeno ostati vjeran svojoj prepoznatljivoj i prijemčivoj kombinaciji hipa hopa, popa, rocka, funka, housa i world musica ukrašenog ljubavnom, socijalnom, filozofskom, političkom i religioznom tematikom, zbog čega ga neki smatraju i svojevrsnim nastavljačem talijanske kantautorske tradicije.

Radio Rijeka je jedan od ponosnih medijskih pokrovitelja Jovanottijevog koncerta pa je među predstavnicima hrvatskih medija koji su bili na susretu s čuvenim talijanskim autorom i pjevačem bio i kolega Ivica Vrkić. Poslušajte prilog:

Jovanotti u Ljubljani, pripremio Ivica Vrkić

Komentari