Vesela i razigrana razmjena blizanačkih iskustava

Vesela i razigrana razmjena blizanačkih iskustava Vesela i razigrana razmjena blizanačkih iskustava
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka
Obitelj dvostrukih blizanaca (Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka) Obitelj dvostrukih blizanaca (Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka)
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Oni su svladali brzo previjanje beba (Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka)

Druženjima u Udruzi Gemini roditelji blizanaca razmjenjuju vrijedna iskustva. Na prostoru Park šume Golubinjak u Gorskom kotaru danas je održan njihov 6. godišnji susret, a među ostalim na programu je bilo i natjecanje u previjanju beba za tate.

Na susret blizanaca u Golubinjak su stigle obitelji iz cijele Hrvatske, no umjesto ozbiljnih tema, druženje su obilježili zabavni sadržaji, primjerice natjecanje očeva u previjanju beba. Tajnica Udruge Gemini Jasna Grgin Slipšević tumači da tako žele pokazati da su tate mamama velika pomoć: "Naime, kod blizanaca morate dijeliti obaveze, želite li s njima izaći na kraj i to posebno na početku kada roditelji o tome ništa ne znaju."

A uz natjecateljski zaigrane roditelje, niz je igara uoči ovogodišnjeg druženja udruga osmislila i za male blizance: potezanje konopa, traženje blaga i sve prilagođeno njihovoj dobi. Druženja obitelji blizanaca ne bi bila moguća bez natjecateljskih nagrada i drugih darova sponzora koji, unatoč krizi, niti ove godine nisu odustali od pružanja pomoći godišnjem susretu Udruge Gemini.

Današnji je susret tek jedna od brojnih aktivnosti kojima se Udruga bavi. Osnova programa su nastojanja da članovima olakšaju rješavanje administrativnih zapreka pri ishođenju određenih prava. S blizancima se u Golubinjaku družio Nenad Lučić:

Komentari