VIDEO: Nova Kantrida

VIDEO: Nova Kantrida

Na Kantridi je večeras predstavljena kompjutorska simulacija idejnog rješenja novoga stadiona.

Stari stadion na kantridi izgrađen 1913. godine odlazi u povijest. Na večerašnjem dvoboju Superkupa predstavljena je dojmljiva kompjutorska simulacija idejnog rješenja novog stadiona. Stadion je tu.

Po meni, stadion je tu već zadnjih godinu dana od kada pričam o njemu. Ja sam ga od početka imao u svojoj glavi. Ovo je napravljeno na račun svih nas i da nešto lijepo ostavimo ovome gradu za narednih 50-tak godina. Kapacitet će biti 14 600 gledatelja. Radovi počinju krajem godine, a sve bi trebalo biti završeno u svibnju ili lipnju 2016. godine, rekao je predsjednik riječkog prvoligaša Damir Mišković primajući čestitke sa svih strana. Jedan od čestitara bio je i Gabriele Volpi čiji je govor popraćen burnim pljeskom popunjene Kantride.

Arhitekt koji je radio stadion Juventusa moj je prijatelj i upoznao sam ga s Damirom. Dogovor je postignut i sutra ćemo u gradu potpisati ugovor i što je prije moguće krenuti s izgradnjom. Ponosan sam na Damira i njegov tim i na sve što je napravio u ove dvije godine. Ovo je dobar projekt za grad, važan  za njega osobno i, naravno, za nas, rekao je Volpi.

Jedan od onih koji je dugo brižno čuvao tajnu izgleda novog stadiona je i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. No, večeras nije skrivao zadovoljstvo.

Dosta sam dugo uspješno skrivao sve što sam znao o izgledu stadiona, a sada nakon prezentacije napokon mogu govoriti o samom rješenju stadiona. Vidio sam prezentaciju i prije, ali ovako na punoj Kantridi pa još nakon pobjede nad Dinamom, to je zaista nešto posebno. Ostaje nam samo još ovu animaciju pretvoriti u stvarni stadion, rekao je Obersnel, koji će nizu sportskih objekata izgrađenih za vrijeme svojih mandata dodati i nogometni stadion.  

Veliki broj Riječana koji se aktivno bavi sportom, a ima oko 1500 registriranih aktivnih sportaša, jednostavno to zaslužuju. Ti objekti su baza za razvoj sporta u našem gradu i to je trebalo napraviti, završio je Obersnel.

Procijenjena vrijednost je oko 22 milijuna Eura. Sve detalje i zanimljivosti, kao i tijek gradnje možete pratiti na web stranici www.stadionkantrida.hr.

U priloženom videu pogledajte kako je zamišljena nova Kantrida.

Komentari