Vidoševićevo imanje u Gorskom kotaru nadzire policija

Vidoševićevo imanje u Gorskom kotaru nadzire policija Vidoševićevo imanje u Gorskom kotaru nadzire policija
Vidoševićeva vikendica u Gorskome kotaru (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka) Vidoševićeva vikendica u Gorskome kotaru (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka)
Ulaz u Vidoševićevo imanje u Gorskome kotaru (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka) Ulaz u Vidoševićevo imanje u Gorskome kotaru (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka)
Gospodarski objekti na Vidoševićevu imanju (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka) Gospodarski objekti na Vidoševićevu imanju (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka)
Gospodarski objekti na Vidoševićevu imanju (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka) Gospodarski objekti na Vidoševićevu imanju (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka)

Ulaz u imanje Nadana Vidoševića pokraj naselja Hlevci u Gorskom kotaru (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka)

Istragu protiv Nadana Vidoševića preuzeo je Uskok, istražitelji pretražuju njegovu zagrebačku vilu, dok policija nadzire ulaz u Vidoševićevo veliko imanje u Gorskome kotaru.

Nakon što je noć proveo u policijskom pritvoru, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević trebao bi poslijepodne biti ispitan u USKOK-u. Tijekom jutra istražitelji su stigli u Vidoševićevu vilu na zagrebačkome Gornjem Prekrižju gdje nastavljaju pretragu. U vili je navodno pronađena i tajna prostorija s više skupocjenih slika. Neslužbeno se doznaje da se planiraju i pretrage stambenih i poslovnih prostora Nadana Vidoševića, koji je za odvjetnika odabrao Dražena Delača.

Policija nadzire ulaz ispred njegova imanja i kuće nedaleko od naselja Hlevci u Gorskome kotaru. Zasad nema informacija o tome hoće li i taj objekt biti obuhvaćen započetim istražnim radnjama. Inače neposredno nakon izbijanja afere u Hrvatskoj gospodarskoj komori, prije otprilike mjesec dana, medijski je iznova aktualiziran i slučaj vezan uz gradnju i preuređenje Vidoševićevog imanja i kuće u Gorskom kotaru.

Vidošević je u utorak uhićen zbog sumnje da je okupio skupinu koja je iz HGK, institucije koju je vodio više od 18 godina, izvukla više od 32 milijuna kuna.

Na današnjem skupu ekonomista u Opatiji, slučaj Vidošević i moguće promjene u radu HGK komentirao je predsjednik primorsko-goranske Županijske gospodarske komore Vidoje Vujić, a Vidoševićevu vilu i imanje u Gorskome kotaru jutros je fotografirao Nenad Lučić:

Komentari