Vijećnici HNS-a: u gradskom vijeću Rijeke je kaos!

Vijećnici HNS-a: u gradskom vijeću Rijeke je kaos!

Foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka

Aktualno stanje u gradskom vijeću Rijeke danas su prokomentirali i HNS-ovi vijećnici. Situaciju su ocijenili kaotičnom i opasnom za Grad Rijeku, ali nisu htjeli odgovoriti na pitanje tko je za to odgovoran. Tvrde da s HNS- nije.

Aktualno stanje u gradskom vijeću Rijeke danas su prokomentirali i HNS-ovi vijećnici. Situaciju su ocijenili kaotičnom i opasnom za Grad Rijeku, ali nisu htjeli odgovoriti na pitanje tko je za to odgovoran. Tvrde da s HNS- nije, a druge ne žele imenovati jer ne žele sudjelovati u "prepucavanjima". Ipak, poručuju, da će, bude li potrebno, na izborima sudjelovati, ne zato da ispitaju vlastiti rejting nego radi postizanja dogovora, rekao je HNS-ov Andrej Poropat te dodao da je takva količina nesuglasja neodrživa.

"Netko će reći da je to demokracija!" To je demokracija, dodao je Poropat, ali se zapitao je li baš potrebno da se kod donošenja baš svake pa i formalne odluke toliko sukobljavaju. Upitao se do kada to može trajati te koliko je vremena, energije potrebno potrošiti i koliko se dobrih projekata zato neće moći provesti jer se sve svodi na politička prepucavanja. "Ovakva pat - pozicija, kojoj riječka politika ipak nije dorasla može se nastaviti u nedogled". U tom smislu, poručio je Poroprat, HNS je spreman na svaku moguću suradnju koja bi donijela kakvu - takvu stabilnost.

Poslušajte izjavu:

Poropat, pripremila Lea Domijan Fišter

Komentari