Vijećnici stigli zaogrnuti šalovima Rijeke; glavna tema rebalans proračuna

Vijećnici stigli zaogrnuti šalovima Rijeke; glavna tema rebalans proračuna Vijećnici stigli zaogrnuti šalovima Rijeke; glavna tema rebalans proračuna
Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka
Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka
Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Vijećnici Županijske skupštine primorsko-goranske sjednicu su započeli zaogrnuti u šalove HNK Rijeke, a na stolovima ih je dočekala programska knjiga Rijeke 2020 Europske prijestolnice kulture. Glavna tema je drugi rebalans proračuna.

Drugi ovogodišnji rebalans proračuna je tehnički, tumači pročelnik za financije Krešimir Parat. Proračun PGŽ smanjuje se ovisno o dinamici projekata za 2,3 posto, odnosno za 22,3 milijuna kuna te sada iznosi 932 milijuna kuna, rekao je Parat.

Na dnevnom redu su i prijedlozi koncesijskih odobrenja, te plan koncesija na pomorskom dobru za iduću godinu. Najveći zahvati i novi koncesionari predviđeni su na plažama u Crikvenici i Lovranu.

Osim proračuna na sjednici Županijske skupštine dominirale su točke koncesija na pomorskom dobru. Riječ je o novim koncesijama koje su u završnoj fazi priprema na otoku Krku na području Njivica, plaže Pero 1 i Pero 2, kao i u Klenovici, rekla je Nada Milošević, pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze.

Za dvije koncesije, na plaži uz luku Muroskva i plaži Lišanj u Novom Vinodolskom, usvojena je Odluka o poništenju postupka jer su ponuditelji prekoračili okvir natječajne dokumentacije, imali su ideje koje u startu nisu bile predviđene, rekla je Milošević.

Na natječaj ide i koncesija za Gradsku plažu u Crikvenici. "Riječ je o velikoj površini od 71 tisuću četvornih metara na kojoj su predviđeni značajni investicijski zahvati", istaknula je Milošević.  Ugovor je predviđen na 20 godina, ulaganja više od 18 milijuna kuna, stalni dio koncesijske naknade prelazi 800 tisuća kuna, a promjenjivi dio 3 posto, rekla je Milošević te za iduću ljetnu sezonu najavila ponovno uspostavljanje upravljanja crikveničkom plažom.

Poslušajte na što se odnosi rebalans proračuna te više o crikevničkoj koncesiji:

Parat o rebalansu, pripremila Neva Funčić

Milošević o crikveničkoj plaži, pripremila Neva Funčić

Komentari