Višnić: Na otvorenju EPK i atraktivna fešta i autohtona umjetnost

Višnić: Na otvorenju EPK i atraktivna fešta i autohtona umjetnost Višnić: Na otvorenju EPK i atraktivna fešta i autohtona umjetnost
Foto: Neva Funčić/ HRT - Radio Rijeka Foto: Neva Funčić/ HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić/ HRT - Radio Rijeka

Riječane i njihove goste ove godine očekuje više od 600 kulturnih programa. Svečanost otvorenja projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture bit će u subotu 1. veljače. Svečanost za uzvanike bit će u riječkom kazalištu, a atraktivni multimedijalni program priprema se u luci i centru grada.

Pretvorit ćemo riječku luku u Luku različitosti, najavila je direktorica tvrtke Rijeka 2020 Emina Višnić. Detaljan program bit će objavljen vrlo skoro, nismo htjeli grad bespotrebno oblijepiti plakatima, ima vremena, kaže Višnić.

U HNK Ivana pl. Zajca bit će svečani program otvorenja projekta Rijeka 2020 EPK za uzvanike i strane diplomate, a potom slijedi jednosatni program u luci, uz puno svjetla i zvuka. Bit će tu priča o bogatoj riječkoj povijesti, ali i budućnosti, kaže Višnić koja očekuje da se fešta nastavi na riječkim ulicama i u klubovima.

Te subote, 1. veljače, su cijelog dana predviđeni programi glazbenih i drugih umjetničkih nastupa na lokacijama u širem centru grada. S jedne strane fešta i zabava, a s druge vrhunska autohtona riječka i hrvatska umjetnost posebno kreirana za događaj kakav Hrvatska još nije imala, najavila je Višnić, te poručila da su za volontere vrata stalno otvorena.

Poslušajte što nas još čeka u Rijeci- Europskoj prijestolnici kulture 2020. godine:

Višnić: Od Maljkovića do Baltazara i još ponešto.., pripremila Neva Funčić

Komentari